Anyaidő, a háttérben

tomor

Egy ideje csendes a blog, rég jelentkeztem új írással.

A kisfiam óvodájában egymást érik a fertőzőbbnél fertőzőbb, borzalmas téli betegségek, és ha nem is mindet, de néhányat mi is benyeltünk. Újra nyűgösek az éjszakák, szenvedősek a nappalok, szörnyű érzés betegnek látni őket. A lelkemet kiteszem ilyenkor (is) értük, legszívesebb levenném a vállukról az összes terhet, fájdalmat és szenvedést. Most valahogy egyáltalán nem foglalkoztat semmi más. Sem a csevegés a barátnőkkel, sem a sport, sem a randizás a férjemmel, nem számít semmi, csak hogy meggyógyuljanak. 200 százalékos anya vagyok, és visszatértünk ahhoz az időszakhoz, amikor délelőtt 11-kor jutok oda, hogy fogat mossak, de ez sem érdekel. A betegségek, az állandó vírusveszély teljesen kikapcsolták bennem az anyaidőre való igényt.

Ebben a hangulatomban jött a hír, hogy a szülővárosomban egy család elveszítette a 2,5 éves kisfiát, influenza miatt. Nem hanyagságból vagy nemtörődömségből, egyszerűen ez ennek az átkozott betegségnek a statisztikája. Kicsit fiatalabb volt, mint a fiam, és kicsit idősebb, mint a lányom, a szívem szakad meg a szülőkért. És hát… Ezek után legszívesebben összebújva óvnám ezt a két “csöppséget”, még a széltől is.

Anyaidőm tehát két dologra korlátozódik: A napi egy tejeskávémra (amit vagy a délutáni alvásidőben, vagy este 9-kor iszok meg…), és egy könyvre. Ráadásul rám nem jellemző módon egy romantikus regényt olvasok, ami totálisan kikapcsol, a lehető legjobb választás volt erre a nehéz időszakra – majd írok ám róla, mert állati jó könyv!

És amikor tudok, jövök – már ha hiányzom itt egyáltalán valakinek 😀

——————————————

6 részes cikksorozat a házasságról

Ebből valóban profitálsz!

  • saját és „lopott” tanácsok, tippek, történetek. Ezek nekem nagy tanulságok voltak, talán Neked is azok lesznek!
  • apró változtatások, amik közelebb hoznak Titeket egymáshoz
  • Anyából újra Nő, Apából újra Férfi lesz

Sem a gyűrű, sem a papír, sem a gyerekek nem nyújtanak olyan biztonságot, mint az, ha szeretettel figyeltek egymásra – borzasztó elcsépelt tanács, de nem lehet eleget mondani, a cikksorozatban azt is árulom, hogyan és mire figyelj!

Hová küldhetem?

 

 

2016. március 9.