És addig a gyerekek…?

Anyaidővel kapcsolatban mindig ez az első kérdés:

Persze, rendben van, hogy töltődjek, de ki lesz addig a gyerek(ek)kel?

Az alapvető lehetőségeket nyilván végigpörgetted Te is: Apára biztosan lehet számítani, hiszen együtt vállaltátok a gyermeket, s minden örömben és teherben osztoztok. Sokan kímélni szeretnék a párjukat, a családfőt, aki általában reggeltől estig dolgozik. Olykor azonban muszáj helyzetbe hozni őt, jóelőre bejelentve, felkészítve minden eshetőségre, és nyomatékosítva: kis szabadidőre Neked is szükséged van, különben elindul egy olyan folyamat, amit ő a barátaival később csak úgy fog emlegetni: elsárkányosodás. Az anyaidő az egyik legjobb gyógymód, ennek az átalakulási folyamatnak az elkerülésére.

A másik lehetőség a Nagyszülők. Akinek van lehetősége, “használja” őket nyugodt szívvel, elvégre azzal nyúztak évekig, hogy unokát akarnak, nem?

Nálunk a barátnők, fiatal rokonok tették a legjobb szolgálatot gyerekvigyázás terén. Velük is előre kell egyeztetni, hiszen iskola, munka és mindenféle szabadidős tevékenység miatt (mázlisták!), nem olyan könnyű szabad időpontot találni. Nagy előnyük viszont, hogy mivel még nincs gyermekük – és ezzel együtt megrögzött nevelési elveik -, mindent úgy csinálnak, ahogy kéred tőlük.

bébiszitterekKép: radnatt, FreeDigitalPhotos.net

Ha ezek közül egyik sem működik Nálatok, akkor marad a bébiszitter. Tény, hogy bizalmi kérdés, és heti párezer forintot ki kell hozzá gazdálkodni – vagy akár havi párezret, ahogy igénylitek, de állítólag a gyermekre jó hatással van a rendszeresség! Ezzel kapcsolatban az elhatározás a legnehezebb. Ha az megvan, már csak a tökéletes bébiszitter felkutatása van hátra. Kérdezz körbe rokonok, ismerősök között és biztosan találsz megoldást.

Ne feledd:

ANYAIDŐ: EGY KIS IDŐ NEKED, ÉRTED!