Könyvajánló – Oups, a XXI. század Kis Hercege

oups könyvajánló

Kamasz korom óta kedvencem a Kis Herceg. Többször olvastam a könyvet és a réges régi mesét is láttam – az új verzióról meg a sorozatról inkább nem ejtenék most szót :-(.

Biztos vagyok benne, hogy amint megérnek rá a gyerekeim, a kezükbe fogom adni, mert olyan alapokat ad a felelősségről, a barátságról, a szeretetről, amit más könyvben még nem találtam meg.

Aztán szembe találkoztam egy sorozattal, ami úgy hirdeti magát, mint a XXI. század Kis Hercege. A történetek Oups-ról, a kis szeretetnagykövetről szólnak, aki sorra veszi azokat az élethelyzeteket, amikor a szeretethez kellene fordulnunk, ám mi legtöbbször nem ezt tesszük. A boldogságkeresés, a pénz hajszolása, a betegségek, a szenvedés, a borúlátás, a kétségek, a barátságok, mind olyan elemei életünknek, amit (talán) sokan nem jól közelítünk meg.
A sorozat négy könyvből áll, melyek egyenként is megállják a helyüket, nem összefüggő történetekről van szó:

4-könyv

Az író, Kurt Hörtenhuber olyan történeteket és bölcsességeket tár elénk, amelyek kortól, nemtől, neveltetéstől és vallástól függetlenül mindenkit megérintenek, hiszen az emberekben élő tiszta szeretetről szólnak.

Egyszerű mondatok, magvas gondolatok, szívmelengető grafika, és kedves humor jellemzi a könyveket. Ugyan a kiadványokat eredetileg felnőtteknek szóló ajándék- ill. életvezetési könyvnek szánták, de könnyen értelmezhető nyelvezete miatt az iskolákban is elkezdték használni a tanárok, aminek eredményeképpen már külön tanulóknak szóló didaktikája is elkészült. Minden könyvhöz ajándékkártyák tartoznak, az adott könyv legfontosabb üzeneteivel.

kártyák

 

A 15 éves európai sikertörténet 2017 elején végre megérkezett Magyarországra is! A www.oups.hu webshopon a könyvek mellett Oups-os bögréket, pólókat valamint telefontokokat is lehet vásárolni, ha akarod, csak a kedves képekkel (Günter Bender illusztrációi), ha szeretnéd, idézettel együtt.

S hogy miért írok most erről?

Egyrészt mert a nyomda (Dabasi Nyomda) felajánlott 5 könyvet (A szeretet nagykövete címűt) az Anyaidő kedvelői részére – itt nyerheted meg! És biztos vagyok benne, hogy szeretni fogjátok! Másrészt pedig nagyon fontosnak tartom, hogy átadjuk a gyerekeinknek ezt a szemléletet: ha így nőnek fel, sosem rendül meg a hitük abban, hogy ezt a világot szebbé és jobbá teheti minden egyes ember!

konyv32

2017. március 1.

Egy gondolat erről: “Könyvajánló – Oups, a XXI. század Kis Hercege

  1. Nagyon jó ötlet ez a sorozat! A kis hercegért teljesen odavagyok, rengeteget tanít, nevel, elgondolkodtat, és tele van szeretettel!
    Ebben a formában meg egyszerűen lenyűgöző!

Comments are closed.