Na de ki vigyázzon a gyerekre? 4. rész

bébiszitterek

A gondolat szép és jó, hogy fel kell töltődnünk, no de ki szeretgesse addig szemünk fényét, és egyben fáradtságunk legfőbb kiváltóját: a gyermekünket? Ez a bejegyzés azoknak (is) szól, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy bébiszittert fogadnak.

Felesleges taglalnom, hogy miért, minden édesanya ódzkodik kicsit (vagy nagyon) attól, hogy beengedjen egy “idegent” az életükbe. Jómagam ezeket a mondatokat hangoztattam három évig: Nem is ismerem! Pénzért szereti a gyerekeimet? Nem engedhetem meg magamnak! Ki tudja, mit csinál velük, ha én nem vagyok ott?! Ha rendszeresen idegenre bízom, bizonytalanul fog kötődni hozzám a gyerekem! Inkább nem megyek/nem megyünk sehová! 

Mostanra azonban kezdem magam meggyőzni arról, hogy létezik olyan bébiszitter, akire szívesen bízom szívem csücskeit. Nálam két alapszabály van:

1. Bébiszittert csak megbízható ajánlás útján fogadok. Olyantól, akiben megbízok, ismerek!
2. Első pillanattól hangolódjanak egymásra a gyerekekkel.

(+1: Ne legyen fiatalabb és csinosabb, mint én :-D)

Most pedig álljon itt néhány előny, hogy  – ha tényleg nincs más lehetőségünk, – miért érdemes kigazdálkodni azt a heti párezer forintot.

1. Nem kell szívességet kérnünk senkitől. Tehát nem lesz közügy abból, ha kozmetikushoz vagy nőgyógyászhoz mész, vagy ha végre eljuttok moziba a férjuraddal.

2. Egy bébiszitter nem fog gyermekfelügyelet közben takarítani, főzni, mosni. Figyelmének 100%-a a gyerekeidé.

3. Ha jó bébiszittert választasz, aki ért a gyerekek nyelvén, tudja, hogyan kell velük foglalkozni, abból mindannyian csak profitáltok, és meglehet, tanulhat valami olyat, amitől leesik az állad – és elfog a sárga irigység, hogy nem Te tanítottad meg neki!

4. Az élethez elengedhetetlen tulajdonság a rugalmasság, főleg a mai, állandóan változó világban. Ha nemcsak Veled, de néha mással is van a gyermek, rugalmasabb, befogadóbb személyiség lesz.

5. Egy bébiszitterrel esélyt kaptok arra is, hogy amíg ő a gyerekekkel van, ti megőrizzétek/felfrissítsétek házasságotok életerejét. Ez pedig többszörösen megtérül: boldog házasság = jó hangulat otthon. A gyermeknek pedig ez a legfontosabb! Erre tényleg ne sajnáljátok a pénzt!

Kép: radnatt, FreeDigitalPhotos.net

Ha úgy érzed, anyaidőre lenne szükséged, iratkozz fel hirlevelemre, és máris küldök 10 kézenfekvő, működő megoldást a hétköznapokra.

2015. július 9.

Egy gondolat erről: “Na de ki vigyázzon a gyerekre? 4. rész

Comments are closed.