Nyaralás gyerekekkel – másképp

nyaralás gyerekekkel

Sokan panaszkodnak egy-egy családi nyaralás után, hogy milyen kimerítő volt, sokkal fáradtabbak, mint ha itthon maradtak volna, mert a gyerekek folyamatosan veszekedtek, vagy mert felborult a csecsemő napirendje, és most újra vissza kell állni a régi kerékvágásba, ami napokat, heteket vesz igénybe. Nos, ezek tagadhatatlan dolgok. De sajnos jó magyar szokás módjára elmaradnak az élménybeszámolókból (vagy panaszáradatokból?) a szép, kedves és az igazán fontos történetek. Összeszedtem nektek párat, ha így mentek neki a nyaralásnak, sokkal jobban fogjátok magatokat érezni:

1. Végre folyamatosan EGYÜTT vagytok! Nem egyedül Rád hárul a nap 24 órájának minden teendője, hanem a pároddal ketten osztoztok a teendőkben, és az élményekben is. Így például megnő az esélyed arra is, hogy anyaidőt tölts el. Követelj ki például félóra napozást, vagy egy óra olvasást. Ez a párodnak is nagy élmény, feltöltődhet a gyerekeiből, élvezni fogja! (Megjegyzés: minden tiszteletem azoké a gyermekeit egyedül nevelő anyukáké, akik egyedül is elviszik nyaralni a kölyköket. Rájuk sajnos ez a pont nem vonatkozik)

2. Ez nem a folyamatos főzés-mosás-takarítás ideje. Jórészt készételt esztek, mosni nem kell, takarítani is csak módjával. Így jóval több a szabadidőd, amikor a gyerekekkel lehetsz, mert semmi más kötelességed nincs. A minőségi idő fontosságáról itt írtam. Ilyenkor itt a lehetőség, éljetek vele!

3. Nyaralás alatt végre van idő megállni és nevetni egy jót egy-egy grimaszon, mozdulaton, elszóláson, aranyköpésen. Ezek felett sajnos a szürke hétköznapokon könnyen elsiklik a figyelmed. Pedig ezekből lesznek a legjobb sztorik X év múlva.

4. Újraélheted gyermekkorodat a homokozóban, a kártyajátékokkal, a vízben pancsolva, mindezt legálisan! Anélkül, hogy bárki hülyének nézne! Hisz Te csak a gyerek miatt állsz kézen a vízben! :-)

5. Amikor a gyerekek alszanak, nem a ház körüli teendők vagy a munka kerül előtérbe, hanem ketten maradtok a pároddal. Újabb lehetőség a minőségi időre! Beszélgessetek, igyatok meg egy pohár bort a teraszon (ha van), romantikázzatok végre egy kicsit!

+1. Amikor irigyen átnézel a szomszéd plédre, ahol egy alig 20 éves párocska szörnyülködve nézi, mennyire szívják a gyerekek a véredet, irigykedés helyett gondolj arra, tíz év múlva ők csinálják majd ezt, a Te gyerekeid viszont táborban lesznek :-D.

Végezetül pedig egy mosolyalbum… Ugye, hogy megéri? :-)

sea

Ha úgy érzed, anyaidőre lenne szükséged, iratkozz fel hirlevelemre, és máris küldök 10 kézenfekvő, működő megoldást a hétköznapokra.

2015. július 21.